Dagvoorzitter

Tim Hofman

De actuele onderwerpen die Gen Z bezighoudt zijn de kundig journalist en presentator van (o.a.) de programma’s De Staat van het Klimaat en #BOOS niet vreemd. Op vrijdag 24 september 2021 zal dan ook niemand minder dan Tim Hofman het seminar in goede banen leiden.

Femke Halsema

Femke Halsema is sinds 12 juli 2018 de burgemeester van Amsterdam. Eerder was zij van 1998 tot 2011 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens GroenLinks. Van 2002 tot 2010 was zij fractievoorzitter en politiekleider van die partij en schreef zij door de jaren heen ook verschillende boeken. Klimaat, diversiteit en gelijkheid heeft Halsema hoog in het vaandel staan. Zij moet zich als bestuurder dan ook regelmatig over dit soort maatschappelijk actuele onderwerpen buigen (zoals bijvoorbeeld de Amsterdamse Black Lives Matters protesten in 2020 of de klimaatdemonstraties), niet alleen vanuit een politiek perspectief, maar ook vanuit een juridisch perspectief.

Marjan Minnesma

Marjan Minnesma is directeur en oprichter van  Stichting Urgenda. Marjan studeerde bedrijfskunde, filosofie en rechten. Zij werkte bij Novem (het huidige RVO) en Greenpeace. Daarnaast werkte ze tien jaar aan verschillende universiteiten. De rode lijn in haar carrière is het streven naar een duurzamere samenleving. Met de welbekende Urgenda-zaak ging Marjan Minnesma Gen Z al voor. Met deze zaak bereikte ze dat de Nederlandse overheid werd verplicht om ervoor te zorgen dat de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met een kwart is gedaald ten opzichte van 1990. De klimaatzaak was wereldwijd de eerste in zijn soort en staat internationaal volop in de belangstelling.

© Josje Deekens

Charlotte Perquin-Deelen

Charlotte Perquin-Deelen is advocaat bij Dirkzwager. Naast haar praktijk is zij verbonden als fellow en docent aan het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (Radboud Universiteit), is zij toezichthouder bij Stichting Extra Zorg Samen en redactiesecretaris van Tijdschrift Ondernemingsrecht. Zij promoveerde op 14 januari 2020 op het multidisciplinaire proefschrift ‘Biases in de Boardroom en de Raadkamer’. Ze onderzocht hoe ‘beslissers’ tot hun besluiten komen en in hoeverre ze zich hierbij laten leiden door onbewuste vooroordelen. Charlotte Perquin-Deelen adviseert onder meer bedrijven met betrekking tot diversiteit op de werkvloer. Tijdens Justitia 2021 zal zij de juridische en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van diversiteit en inclusie binnen het bedrijfsleven en de advocatuur belichten.