1.      Verantwoordelijke en contact

Stichting Justitia (KvK-nummer: 34135049) organiseert jaarlijks in samenwerking met de Amsterdamse Orde van Advocaten en de Jonge Balie Amsterdam het congres Justitia. Dit privacy statement beschrijft hoe wij omgaan met persoonsgegevens en de rechten die jij, als betrokkene, hebt. Alle persoonsgegevens worden verzameld, verwerkt en beveiligd in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG”). Stichting Justitia is verantwoordelijke voor de persoonsgegevens die wij van jou verwerken en laten verwerken.

Voor vragen of opmerkingen over de verwerking van persoonsgegevens door Stichting Justitia, kun je contact opnemen met [email protected]

Dit privacy statement is voor het laatste gewijzigd op 8 januari 2020.

2.      Verwerking van persoonsgegevens

2.1.    Aanmeldingen Justitia Congres

Wij verwerken jouw persoonsgegevens voornamelijk voor jouw inschrijving voor het Justitia Congres. Wij verwerken hiervoor de volgende gegevens:

  • Geslacht
  • Naam
  • Geboortedatum
  • Functie
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Kantoorgegevens
  • Onderdelen waarvoor aangemeld
  • Factuurgegevens
  • Betalingsgegevens

Wij verwerken deze gegevens voor de uitvoering van de overeenkomst met jou. Wij verwijderen deze gegevens 13 maanden na afloop van het Justitia congres, tenzij een wettelijke bepaling ons verplicht de gegevens te bewaren.

2.2.    Communicatie

Bij aanmelding voor het congres, staat een vinkje voor onze nieuwsbrieven. Wij sturen in de aanloop naar het congres en na afloop enkele nieuwsbrieven over het congres, bijvoorbeeld over het thema, de locatie en de sprekers en achteraf voor de aftermovie. Je ontvang ook eenmalig een jaar later een herinnering voor het nieuwe Justitia Congres. Na deze mail verwijderen we jouw e-mailadres. Je kunt je ook tussendoor afmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Het is in het gerechtvaardigd belang van Stichting Justitia om jou op de hoogte te houden van het congres.

Je kunt ook tussentijds contact met ons opnemen over het congres, bijvoorbeeld met vragen over je aanmelding of accreditering van opleidingspunten. Je kunt hiervoor het contactformulier op de website gebruiken of ons een directe mail sturen. Wij verwerken hiervoor de gegevens die jij ons aanlevert en waar nodig gegevens die we van jou hebben zoals gegevens over je inschrijving. Wij verwerken deze slechts voor beantwoording van jouw vraag.

2.3.    Sociale media

Stichting Justitia is ook aanwezig op Facebook, Instagram, LinkedIn en eventueel andere sociale media voor updates over het congres en contact met deelnemers en andere geïnteresseerden. Als je besluit ons te volgen kunnen wij jouw persoonsgegevens inzien. De verantwoordelijken voor deze verwerking zijn Facebook (ook voor Instagram), LinkedIn of andere sociale media. Wij verwijzen je naar hun privacy statement voor meer informatie. Stichting Justitia is niet verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens door Facebook, LinkedIn of andere sociale media.

2.4.    Foto- en videomateriaal

Op het congres maken wij foto’s en video’s ter herinnering en voor de promotie van het evenement volgend jaar. Dit is in ons gerechtvaardigd belang.

2.5.    Kantoorgegevens

Stichting Justitia wordt onder meer gefinancierd via sponsoring, vrijwillige kantoorbijdragen en toegangskaarten. Mogelijk verwerken wij hiervoor persoonsgegevens van de contactpersonen van advocatenkantoren. Deze gegevens hebben wij verkregen van de Amsterdamse Orde van Advocaten.

2.6.    Websitegebruik en cookies

Als je onze website bezoekt, worden kleine tekstbestanden opgeslagen op je computer, smartphone of ander apparaat. Deze bestanden worden cookies genoemd. Cookies helpen ons bij het laten functioneren en analyseren van de website. Wij maken alleen gebruik van functionele en analytische cookies met beperkte impact op jouw privacy. Wij maken gebruiken van de volgende cookies:

  • Cloudflare – voor de verdeling van verkeer over de juiste server
  • Wc_* – voor het functioneren van het bestelproces
  • pll_language – voor het onthouden van de voorkeurstaal
  • Vimeo – voor het afspelen van filmpjes
  • Google Tag Manager – waarmee wij tags kunnen toevoegen aan onderdelen van de website
  • Google Analytics – voor de analyse van het gebruik van onze website

Wij plaatsen geen tracking cookies voor profiling en/of advertentiedoeleinden en delen geen informatie die wij met cookies verzamelen met derden.

Cookies geven ons geen toegang tot jouw computer, smartphone of andere apparaat. Je kunt je webbrowser instellingen aanpassen om cookies te weigeren. Hierdoor kan het zijn dat onze website niet meer volledig functioneert.

3.      Verstrekking aan derden

Wij verstrekken persoonsgegevens aan externe partijen. Wij sluiten met onze verwerkers een verwerkersovereenkomst waarin wij onze verwerkers verplichten persoonsgegevens te verwerken conform de AVG. Wij delen jouw gegevens met:

  • De Amsterdamse/Nederlandse Orde van Advocaten voor het accrediteren van opleidingspunten en bevestiging dat je als eerstejaars hebt deelgenomen aan het Justitia Congres
  • deRegistratiebalie voor de correcte registratie voor het congres
  • Sisow B.V. en iDeal, betaaldienstverleners voor de afhandeling van betalingen
  • Webroots, de hosting provider van stichtingjustitia.nl
  • Google, de hosting provider van onze e-mailadressen

Daarnaast kunnen wij op grond van de wet of ter bescherming van de rechten van onszelf of derden verplicht zijn om jouw gegevens te verstrekken aan een derde partij.

Wij verwerken jouw persoonsgegevens alleen binnen de Europese Unie.

4.      Jouw rechten

Op grond van de AVG heb jij het recht op inzage, correctie en verwijdering van jouw persoonsgegevens. Daarnaast kun je ons vragen de verwerking te beperken, de persoonsgegevens over te dragen en heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking. Je kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via [email protected].

Daarnaast kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Website by Webroots