Op 22 mei 2019 zullen de Amsterdamse pleit-wedstrijden van Justitia plaatsvinden. Twaalf pleiters zullen het tegen elkaar opnemen, waar- na de jury een winnaar zal aanwijzen. De jury bestaat dit jaar uit de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten mr. Evert-Jan Henrichs, de president van de rechtbank Amsterdam, mr. Christa Wiertz-Wezenbeek en raadsheer in de Hoge Raad prof. mr. Edgar du Perron. De casus is eveneens geschreven door prof. mr. Edgar du Perron en gaat over het thema van Justitia “Fake News”. De pleitwedstrijden vinden dit jaar plaats in de A’DAM Toren.

De A’DAM Toren is de kolossale toren achter Amsterdam Centraal en gelegen naast het ruimteschip-achtige EYE Filmmuseum. De toren is ontworpen door de Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw was bij veel Amsterdammers dan ook beter bekend als de “Shell-toren”. Het werd officieel geopend in 1971 en was de thuisbasis van het multinationale oliebedrijf tot 2009. In 2016 is de toren na een renovatie van twee jaar hernoemd tot de A’DAM Toren.

Op de 17e verdieping van de A’DAM Toren bevindt zich ‘The Press Room’ waar de twaalf deelnemers zullen strijden om de felbegeerde trofee tijdens de Amsterdamse pleitwedstrijden. Na afloop van de pleitwedstrijden zullen wij in de bar een borrel doen met aansluitend een diner.

TijdEiserGedaagde
10.00 – 11.00 uur Lora Mourcous