HLMS

De openingsborrel/Jonge Balie lezing zal op woensdag 23 mei plaatsvinden in het Haarlemmermeerstation.

Het Haarlemmermeerstation ligt op de kruising van de Amstelveenseweg en Lairessestraat. Het gebouw was vroeger het Amsterdamse station van de Haarlemmermeerspoorlijnen, met als beginpunt Amstelveen en eindpunt Bovenkerk. In de jaren negentig werd het station door de Nederlandse Spoorwegen overgedragen aan het stadsdeel Amsterdam Oud Zuid. In 2000 heeft het gebouw een grondige opknapbeurt ondergaan waardoor de locatie bestaat uit een bijna 6 meter hoge barzaal, lounge en terras.

De avond zal aanvangen met een Jonge Balie lezing waar de heer Christiaan Alberdingk Thijm optreedt als spreker. Aansluitend zal de openingsborrel van Justitia plaatsvinden op het terras.

A’DAM Toren

De pleitwedstrijden van Justitia zal op donderdag 24 mei plaatsvinden in de A’DAM Toren.

De A’DAM toren is de kolossale toren achter Amsterdam Centraal en gelegen naast het ruimteschipachtige EYE Filmmuseum. De toren is ontworpen door de Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw was bij veel Amsterdammers dan ook beter bekend als “Shell-toren”. Het werd officieel geopend in 1971 en was de thuisbasis van het multinationale oliebedrijf tot 2009. In 2016 is de toren na een renovatie van twee jaar hernoemd tot de A’DAM Toren.

Op de 17e verdieping van de A’dam Toren bevindt zich ‘The Press Room’ waar 12 deelnemers zullen strijden om de felbegeerde trofee tijdens de Amsterdamse pleitwedstrijden. Na afloop van de pleitwedstrijden zullen wij in de bar een borrel doen met aansluitend een diner.

Theater Tuschinski

Het seminar van Justitia zal op vrijdag 25 mei 2018 plaatsvinden in Theater Tuschinski.

Theater Tuschinski werd in opdracht van Abraham Icek Tuschinski gebouwd en werd op 28 oktober 1921 geopend. Het gebouw is een ontwerp van de architect Hijman Louis de Jong die zich liet inspireren door de stijlen Amsterdamse School, Jugendstil en Art Deco. De hoog oprijzende gevel werd bekleed met geglazuurde tegels, keramieksculpturen (afkomstig uit de Plateelaardewerkfabriek Delft) en smeedijzeren decoraties en lampen. Tegenwoordig vormt het theater onderdeel van het Pathé-concern, dat aansluitend aan de Vijzelstraat een nieuwe bioscoop heeft gebouwd, Pathé de Munt.

Na de succes edities van 2014 en 2016 keert Justitia dit jaar weer terug naar Theater Tuschinski. In de grote zaal, met een capaciteit van 1.600 zitplaatsen en voorzien van Dolby Surround-systemen, vindt het seminar plaats. Na afloop van het seminar heffen wij het glas in de foyer met aansluitend een diner. De dag wordt afgesloten met een groots feest in de grote zaal.