A’DAM TOREN

De pleitwedstrijden van Justitia 2019 zullen op woensdag 22 mei 2019 plaatsvinden in de A’DAM Toren. Twaalf deelnemers zullen strijden om de felbegeerde trofee.

De A’DAM Toren is de kolossale toren achter Amsterdam Centraal en gelegen naarst het ruimteschipachtige EYE Filmmuseum. De toren is ontworpen door de Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw was dan ook bekend bij veel Amsterdammers als de “Shell-toren”. De A’DAM Toren werd officieel geopend in 1971 en was de thuisbasis van het multinationale bedrijf tot 2009. In de 2016 is de toren na een renovatie van twee jaar hernoemd tot de A’DAM Toren.

Na afloop van de pleitwedstrijden zal in de bar een borrel plaatsvinden met aansluitend een diner.

Rode Hoed

Het nieuwe donderdagsymposium in samenwerking met de Amsterdamse Orde van Advocaten en Stichting Lawyers for Lawyers zal op donderdag 23 mei 2019 plaatsvinden in de Rode Hoed te Amsterdam.

Debatcentrum Rode Hoed is een voormalige remonstrantste schuilkerk in Amsterdam aan Keizersgracht 102. Tot 1629 was hier een hoedenmakerij gevestigd. In dat jaar werd het gebouw voor de Remonstrantse Gemeenschap aangekocht. Het gebouw deed tot 1957 dienst als de remonstrantste schuilkerk “Vrijburg“. De grote zaal is de grootste en oudst bewaard gebleven schuilkerk in Nederland. Op 14 september 1990 is er een studentenecclesia en een discussiecentrum gevestigd.

De komende tijd zal er meer informatie bekendgemaakt worden over de inhoud, sprekers en tijden van het donderdagsymposium. Hou deze website en de website van Amsterdamse Orde van Advocaten in de gaten!

Westergasfabriek – Zuiveringshal

Het seminar van Justitia 2019 zal op vrijdag 24 mei 2019 plaatsvinden in de Zuiveringshal van de Westergasfabriek.

Het beeldbepalende, langgerekte gebouw langs de Haarlemmervaart deed ooit dienst als Zuiveringsgebouw en dateert ui 1885. Het gebouw bestond eigenlijk uit twee aan elkaar gespiegelde hoge zuiveringshallen. Hier werd het gas gezuiverd in grote ketels met zand en chemicaliën.

Vanwege het ontploffingsgevaar heeft het Zuiveringsgebouw een bijzonder dak, een zogenaamd plofdak. De stalen dakconstructie kon bij een explosie de muren bijeen houden, waardoor de impact beperkt zou blijven. Karakteristiek en van monumentale betekenis zijn de heldere structuur en de verhoudingen van de verschillende bouwdelen.

Westergastheater

Het seminar van Justitia 2019 zal op vrijdag 24 mei 2019 worden afgesloten met een groots feest in het Westergastheater.

Het Westergastheater ligt in de Zuiveringshal Oost. In 1967 werd de gasproducties van de Westergasfabriek definitief gestaakt. Na de sluiting van de fabriek bleef een zwaar vervuild terrein achter, waar niet gemakkelijk een nieuwe bestemming voor gevonden werd. Vanaf 1992 werden de gebouwen tijdelijk gebruikt voor creatieve en culturele activiteiten.

Naast avontuurlijke ondernemers en kunstenaars zijn hier diverse festivals en evenementen neergestreken. De Westergasfabriek werd zo dé ontmoetingsplaats voor creatief en innovatief Amsterdam.